Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Odamıza iletilen 25.06.2026 tarih ve 68359 sayılı yazıda, 16/6/2026 tarihli ve 33282 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Seri:B Sıra No:20 Tahsilat Genel Tebliği ile cari tecil faiz oranından daha düşük oranda faiz alınması suretiyle vergi dairesine olan borçların 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesine göre taksitlendirilerek ödenmesine imkan sağlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiği ifade edilmiştir.
Söz konusu Tebliğ ile vergi dairesince takip edilen ve vadesi 5/6/2026 tarihi ve öncesi olan tüm amme alacaklarının (özel tüketim vergisi ve geçici vergi hariç) 72 aya kadar taksitlendirilebilmesi, taksit sayılarının; çok zor durum hali, alacağın türü ve borçlunun hukuki statüsü dikkate alınarak belirlenmesi, tecil faiz oranı olan yıllık %39 yerine %29 oranında tecil faizi uygulanması imkânının getirildiği belirtilmiştir.
Yazıda, bu imkandan yararlanılabilmesi için 31/8/2026 tarihine kadar (bu tarih dahil) başvurulması ve taksitlerin Eylül/2026 ayından başlamak üzere aylık eşit taksitler halinde ödenmesi gerektiği, ayrıca, Tebliğde 10 milyon TL'yi aşmayan borçlar için teminat alınmayacağı, bu tutarı aşan borçlar için ise aşan kısmın yarısı değerinde teminat alınacağının açıklandığı iletilmiştir.
Buna göre, mükelleflerin Tebliğ kapsamına giren borçlarının Tebliğde getirilen imkanlar dâhilinde taksitlendirerek ödemesinin mümkün olduğu aktarılmıştır.
Bilgilerinize saygıyla sunarız.
SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA YÖNELİK ÖZEL İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ
0 Gün Önce
HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ GENELGESİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
0 Gün Önce
TOBB TÜRKİYE 100
0 Gün Önce
6. PEYZAJ VE BAHÇE MOBİLYALARI FUARI
1 Gün Önce
TIR KARNESİ İLE SUUDİ ARABİSTAN TAŞIMALARINDA MUSBAQ BEYANI
1 Gün Önce
17. ULUSLARARASI KOROZYON SEMPOZYUMU (KORSEM'26)
1 Gün Önce
PROFESYONEL SÜRÜCÜLERİN VİZE SORUNUNA İLİŞKİN ANKET ÇALIŞMASI
1 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
1 Gün Önce
2026 AFRİKA PETROL VE DOĞALGAZ FUARI (AFOGEX 2026)
1 Gün Önce
COP31 YOLUNDA TÜRK SANAYİSİ İÇİN NET SIFIR YOL HARİTASI WEBİNARI
1 Gün Önce