Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Ticaret Bakanlığı'nın Rabat Ticaret Müşavirliği'nden aldığı bilgilendirmeye göre, Fas Krallığı tarafından pirinç külçe ihracatına yönelik yeni bir kısıtlama getirildiği bildirilmektedir.
Fas Gümrük ve Dolaylı Vergiler İdaresi'nin yayımladığı genelge ve Fas Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kararnamesi uyarınca, ihracatta miktar kısıtlamasına tabi eşyalar listesi güncellenmiştir.
Söz konusu düzenlemenin detayları aşağıda özetlenmektedir:
Kapsama Alınan Ürün: Fas Gümrük Tarife Cetveli'ne göre EX 7403.21.00.00 tarife pozisyonunda yer alan pirinç külçeler (lingots de laiton).
Uygulama Süresi: 7 Mayıs 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 24 ay süreyle uygulanacaktır.
Kısıtlama Türü: Belirtilen ürünün Fas'tan ihraç edilmesi, bu süre zarfında resmi ihracat lisansına tabi tutulmuştur.
Fas Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe giren söz konusu karar, bu ülkeyle ticaret yapan veya ilgili GTİP kodlu hammaddeyi tedarik zincirinde kullanan firmalarımızı doğrudan ilgilendirmektedir.
Fas ile ticari faaliyette bulunan, metal, döküm ve hammadde sektörlerinde faaliyet gösteren tüm üyelerimizin küresel pazardaki operasyonlarını planlarken bu yeni ihracat kısıtlamasını dikkate almaları önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
2026-2027 YILI ÖĞRENCİ VE PERSONEL SERVİS ARAÇLARI HK. UKOME KARARI
1 Gün Önce
SIAL CHİNA 2027 FUARI MİLLİ İŞTİRAKİ
1 Gün Önce
İHRACAT AKADEMİSİ DYS ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
1 Gün Önce
CICA 11. İŞ FORUMU
1 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
5 Gün Önce
KAT KARŞILIĞI İHALE İLANI
5 Gün Önce
5. DÜNYA YARATICI EKONOMİ KONFERANSI (WCCE 2026) ENDONEZYA
5 Gün Önce
BALKAN İŞ FORUMU
5 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
5 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
5 Gün Önce