Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bilgilendirmesine atıfta bulunularak, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler kapsamında, binaların yaşam döngüsü boyunca neden olduğu sera gazı emisyonlarının Binalarda Enerji Performansı Uygulaması (BEP-TR) üzerinden hesaplanması ve belgelenmesine yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirildiği bildirilmektedir.
Söz konusu mevzuat değişiklikleri kapsamında, emisyon hesaplarının güvenilir ve şeffaf bir biçimde yapılabilmesi amacıyla bakanlık tarafından ulusal bir çevresel ürün verisi kütüphanesi oluşturulması hedeflenmekte olup, üretici firmalarımızın ilgili verileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile paylaşmasına ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu doğrultuda, veri talep formunun ilgili firmalarımız tarafından doldurularak en geç 28 Ağustos 2026 tarihine kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (beptr2@csb.gov.tr) e-posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir.
İlgili forma ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
4 Gün Önce
KAT KARŞILIĞI İHALE İLANI
4 Gün Önce
5. DÜNYA YARATICI EKONOMİ KONFERANSI (WCCE 2026) ENDONEZYA
4 Gün Önce
BALKAN İŞ FORUMU
4 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
4 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
4 Gün Önce
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONSER ETKİNLİĞİ HİZMET ALIMI İHALESİ HAKKINDA
4 Gün Önce
İNCELEMEYE HAZIRLIK DOSYASI (VDK-İHD) UYGULAMASININ DEVREYE ALINMASI HAKKINDA
4 Gün Önce
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI, 2-3-4 EYLÜL 2026 24 İLDE 660 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
4 Gün Önce
AFRİKA TİCARET VE SANAYİ ZİRVESİ (ACIS 2026)
5 Gün Önce