Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bilgilendirmesine atıfta bulunularak, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler kapsamında, binaların yaşam döngüsü boyunca neden olduğu sera gazı emisyonlarının Binalarda Enerji Performansı Uygulaması (BEP-TR) üzerinden hesaplanması ve belgelenmesine yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirildiği bildirilmektedir.
Söz konusu mevzuat değişiklikleri kapsamında, emisyon hesaplarının güvenilir ve şeffaf bir biçimde yapılabilmesi amacıyla bakanlık tarafından ulusal bir çevresel ürün verisi kütüphanesi oluşturulması hedeflenmekte olup, üretici firmalarımızın ilgili verileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile paylaşmasına ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu doğrultuda, veri talep formunun ilgili firmalarımız tarafından doldurularak en geç 28 Ağustos 2026 tarihine kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (beptr2@csb.gov.tr) e-posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir.
İlgili forma ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA YÖNELİK ÖZEL İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ
0 Gün Önce
HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ GENELGESİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
0 Gün Önce
TOBB TÜRKİYE 100
0 Gün Önce
6. PEYZAJ VE BAHÇE MOBİLYALARI FUARI
1 Gün Önce
TIR KARNESİ İLE SUUDİ ARABİSTAN TAŞIMALARINDA MUSBAQ BEYANI
1 Gün Önce
17. ULUSLARARASI KOROZYON SEMPOZYUMU (KORSEM'26)
1 Gün Önce
PROFESYONEL SÜRÜCÜLERİN VİZE SORUNUNA İLİŞKİN ANKET ÇALIŞMASI
1 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
1 Gün Önce
2026 AFRİKA PETROL VE DOĞALGAZ FUARI (AFOGEX 2026)
1 Gün Önce
COP31 YOLUNDA TÜRK SANAYİSİ İÇİN NET SIFIR YOL HARİTASI WEBİNARI
1 Gün Önce