Görüşlerinizi
Paylaşın
60. KOMİTE -
RESTORAN, LOKANTA, KAFE HİZMETLERİ MESLEK KOMİTESİ
ATO SEKTÖREL İSTİŞARE TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR

ATO RESTORAN LOKANTA VE KAFE HİZMETLERİ MESLEK KOMİTESİ'NİN TOPLANTISINDA İŞLETMECİLİK YETERLİLİK BELGESİ VE SEKTÖREL SORUNLAR ELE ALINDI

ATO BAŞKANI BARAN: "YANLIŞ YATIRIM ÜLKE EKONOMİSİNİ DE ETKİLİYOR"

 

26 ARALIK 2018- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, isteyen herkesin istediği alanda işletme kurabildiğini ancak kurulan işletmenin çeşitli nedenlerle kısa sürede kapanmak zorunda kaldığını belirterek, bilgisiz ve plansız yapılan girişimcilikle sadece girişimcinin değil ülkenin de kaynağının boşa harcandığını söyledi.

Sektörlerin sorunlarını istişare toplantıları ile masaya yatıran Ankara Ticaret Odası (ATO), toplantılarına 60 No'lu Komite Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Sektörel İstişare Toplantısı ile devam etti. ATO Congresium Hizmet Binası'nda gerçekleşen ve İşletme Yeterlilik Belgesi ve sektörel konuların ele alındığı toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran,  son dönemde meslek komiteleriyle istişare toplantıları yaparak sektörel gelişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. Bu toplantılarda, sektörlerde isteyen herkesin her alanda işletme kurabilmesinin hem hizmet kalitelerinde düşüşe yol açtığını hem de fiyat konusunda haksız ve imha edici bir rekabete yol açtığını anlattıklarını dile getiren Baran, "İşletme kurmak bir kişinin tasarrufu. Gidip aynı işletmelerin olduğu bölgeye kurabiliyor. Ancak kurduğu andan itibaren girişimcinin bu tasarrufu o bölgedeki diğer girişimcileri, tüketicileri ve ülke ekonomisini etkilemeye başlıyor. İşler iyi giderse sorun yok ancak gitmezse işletmeler kapanmak zorunda kalıyor. Bu kez var olan kaynağın yanlış kullanımı nedeniyle sadece girişimcinin değil ülkemizin ekonomisi de olumsuz yönde etkileniyor" dedi.

Toplantının açılışında, ATO'nun 60 No'lu Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Yunus Demirci ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Genel Sekreter Vekili Orbay Evrensevdi de birer konuşma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Araştırmacı Ferruh Parmaksız'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantının devamında, sektör temsilcileri restoran, lokanta ve kafelerin işletme sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldı.

Toplantıda, 60. Komite Başkan Yardımcısı Gürbüz Bekiş, 60. Komite ve Meclis Üyesi Süleyman Cici, 60. Komite Üyesi Hakan Sancur sektörel sunumlar yaparken,  ATO İDEA Mesleki Yeterlilik Merkezi Müdürü Dr. Şükran Mutlu sektördeki mesleki yeterlilik konularına değindi.

Sektör temsilcisi Murat Servi'nin insan kaynaklarına ilişkin sunumunun yer aldığı toplantıda, Bilkent Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Denizci akademik açıdan sektörel konuları ele aldı.

Büyükşehir Belediyesi 1. Zabıta Şubesi Ruhsat Amiri Fatih Arslan'ın ruhsatlandırmaya ilişkin bilgi verdiği toplantıda,  Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kayıt ve Onay Şefi Esat Akpınar da sektörel sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, 60. Komite Üyesi Ahmet Cevdet Ergen, 60. Komite ve Meclis Üyesi Abdülbekir Yılmaz, 60. Komite ve Meclis Üyesi Ayşe Nilay Çelik katıldı.