Görüşlerinizi
-DR. GÜLER MANİSALI DARMAN, "SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞİRKETLER İÇİN KURUMSAL YÖNETİM" SUNUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
4 MART 2020 - Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) işveren ve yöneticilere özel olarak organize ettiği İş İnsanları Seminerleri 2020'nin üçüncü programında Dr. Güler Manisalı Darman "Sürdürülebilir Şirketler İçin Kurumsal Yönetim" başlıklı sunumunu yaptı.
ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen programda, aile şirketleri için kurumsal yönetimin öneminden bahseden Darman, kurumsallaşma ile kurumsal yönetim arasındaki fark hakkında bilgi verdi. Kurumsallaşmanın; "şeffaflık, adillik, sorumluluk ve hesap verilebilirlik" dinamikleri üzerine kurulu olduğundan bahseden Darman, kurumsallaşma yolunda en zor konunun, iyi bir insan kaynakları yöneticisi ile doğru muhasebeciyi bulmak olduğunu vurguladı. Darman, Türkiye'de nesillere yayılan şirketlerin, son dönemde kurumsal yönetime geçmeye başladığını anlatarak, profesyonel ve güçlü bir yönetim kurulunun şirketler için önemli olduğunu söyledi.
İş hayatının dinamik bir yapı olduğunun altını çizen Darman, şirketler hukuku faslına ilişkin AB müktesebatını doğru şekilde uygulamanın, şirket yönetimlerine avantaj sağlayıcını belirtti. Darman, "işletmeler öncellikli olarak sermaye yönetiminde belli bir noktaya gelmeli daha sonra sürdürebilirliği sağlamalılar" dedi.
Darman, sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevapladı.
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
7 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
8 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
9 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
14 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
15 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
24 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
25 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
26 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BDDK'NIN KREDİ KARTINDA LİMİT SINIRLAMASINA İLİŞKİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ
26 Gün Önce