Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Bilindiği gibi, İŞKUR ile TOBB arasında gerçekleştirilen istişareler neticesinde, işgücü piyasasının talep ettiği nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik NİYEP (Nitelikli İşgücü Yetiştirme) İşbirliği Protokolü 23 Eylül 2024 günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir.
Protokol kapsamında, Odamız NİYEP kapsamında yetkili kılınan temsilcilerini İŞKUR İl Müdürlüğüne iletmiştir. İlgili Genelgede belirtilmiş olan İl/İlçe Çalışma Gruplarının oluşmasına katkı sağlayarak gelen talepler bu oluşturulan İl/İlçe Çalışma Grupları tarafından incelenecektir.
Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı Kapsamında Mesleki Eğitim Kurslarının Düzenlenmesine İlişkin Genelge ve ekleri ile işveren sunumuna ulaşmak için tıklayınız.
Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
Ankara Ticaret Odası
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
2 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
2 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
2 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
4 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
7 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
7 Gün Önce
AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ'NDE SEVKİYATLARIN TAKİBİ VE MÜHÜRLEME
7 Gün Önce
TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ RAMAZAN KAMPANYASI HAKKINDA
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (MART)
8 Gün Önce
2026 DENEYAP
8 Gün Önce