Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza ulaşan 02/06/2025 tarih ve 6179 sayılı yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın 9 Mayıs 2025 tarihinde yayımladığı E-ihracat Konsorsiyumu Statüsüne İlişkin Genelge ve E-ihracat Desteklerine İlişkin Genelge Ek olarak iletilmiştir.
Bahse konu düzenlemeler ile ABD ve Suudi Arabistan pazarlarında faaliyet gösteren firmalar için pazaryeri komisyon giderleri desteklenmeye başlanmıştır. Bu kapsamında firmalar, belirtilen ülkelerdeki pazar yerlerine ödedikleri komisyonların %70'ini geri alabilecektir.
Bununla birlikte, yalnızca Türk Ticaret Kanunu'na göre kurulan şirketler ya da Esnaf Vergi Muafiyeti olanlar değil, ilgili odalara üye olan esnaf ve tacirler de artık E-ihracat Konsorsiyumları aracılığıyla global pazarlara açılabilecektir.
Özellikle dijital pazarlama, lojistik ve teknik altyapı gibi alanlarda konsorsiyumların kapasitesinden faydalanacak küçük ölçekli işletmeler için büyük avantaj sağlayacaktır.
EK:
E-İhracat Konsorsiyumu Statüsüne İlişkin Genelge
E-İhracat Desteklerine İlişkin Genelge
Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla.
TOKİ-İLBANK-KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI MÜZAYEDE İLANLARI
1 Gün Önce
SRİ LANKA TARAFINDAN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK ÜCRETSİZ TURİSTİK VİZE UYGULAMASI
2 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
2 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
2 Gün Önce
İHRACAT AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU (İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ E-İHRACAT EĞİTİM PROGRAMI)
2 Gün Önce
AB GÜBRE EYLEM PLANI
2 Gün Önce
II. AFYONKARAHİSAR ULUSLARARASI BLOK MERMER FUARI
5 Gün Önce
OSTİMTECH BİLİMDEN SANAYİYE GENÇ ZİHİNLER SERGİSİ
5 Gün Önce
"TİCARET MÜŞAVİRLERİMİZLE ELEKTRONİK SOHBET TOPLANTILARI" HAZİRAN AYI PROGRAMI
6 Gün Önce
TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU SAAT TASARIM YARIŞMASI
7 Gün Önce