Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen Ticaret Bakanlığı'nın 27.10.2025 tarihli e-postasında; Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler çerçevesinde 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması ya da mevcut gümrük vergisi indirimlerinin kaldırılması talep edilen ve ekte birer örneği sunulan listelere ilişkin görüş talep edilmektedir.
Elektronik postada, üretici firmaların, Ek-1'de yer alan ürünlere yönelik itirazlarını, eş başvuru taleplerini veya mevcut askıya alma düzenlemelerinin devamına ilişkin taleplerini en geç 5 Aralık 2025 tarihine kadar; Ek-2, Ek-3 ve Ek-4 kapsamındaki ürünler için ise mevcut uygulamaların sonlandırılmasına ilişkin taleplerini 6 Kasım 2025 tarihine kadar, resmi yazı ile ve firmalarının Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adreslerinden Ticaret Bakanlığının KEP adresine (ticaretbakanligi@hs01.kep.tr) elektronik ortamda iletmeleri gerekmektedir.
Elektronik postada devamla, başvuru formları ve detaylı bilgiye https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/askiya-alma-ve-tarife-kontenjani/askiya-alma-sistemi adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.
Aşağıda listelenen eklere ulaşmak için tıklayınız.
1- Askıya Alma Uygulamasına İlişkin Duyuru
2- Ek-1-Talep Konusu Eşyalar
3- Ek-2-Halihazırda Gümrük Vergisi Askıya Alınan Eşyalar
4- Ek-3-AB Tarafından Tarife Kontenjanı Açılmış Eşyalar
5- Ek-4a-Ülkemiz Tarafından Tarife Kontenjanı Açılan Eşyalar
6- Ek-4b-Ülkemiz Tarafından Tarife Kontenjanı Açılan Eşyalar
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
2 Gün Önce
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ TEBLİĞLERİ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI
2 Gün Önce
İSTANBUL KÜRESEL E-İHRACAT ZİRVESİ - IGEXX 2026
3 Gün Önce
HELAL EXPO VE 12. DÜNYA HELAL ZİRVESİ
3 Gün Önce
KİK MEVZUATI HAKKINDA
3 Gün Önce
AMBALAJ VE AMBALAJ ATIKLARI TÜZÜĞÜ HAKKINDA
3 Gün Önce
PAPER TİSSUE SHOW LONDRA 2026
3 Gün Önce
YAPISPARTA - 1. ISPARTA İNŞAAT MALZEMELERİ, YAPI VE GAYRİMENKUL FUARI
3 Gün Önce
TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT'IN ŞAM ZİYARETİ HK.
3 Gün Önce
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARI HK.
3 Gün Önce